Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το Εφετείο Πατρών καταδίκασε την σύντροφο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.


Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο το χρονικό διάστημα 1999-2002 η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα (σύντροφος του κ. Τσίπρα τα τελευταία 16 χρόνια) συμμετείχε υπό την επίβλεψη του σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούσε ο ΟΤΕ.
Στην αρχή του έργου η συνεργασία του καθηγητή με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν πάρα πολύ καλή. Στο τέλος του έργου όμως κ. Μπαζιάνα απαίτησε να παρουσιαστεί ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος ενώ αυτή η θέση προοριζόταν για άλλο μέλος της ερευνητικής ομάδος.
Η κ .Μπαζιάνα αντέδρασε και πήρε τον σκληρό δίσκο που αφορούσε το ερευνητικό πρόγραμμα καθώς επίσης διέδιδε στο Πανεπιστήμιο ότι ο κ. Λυμπερόπουλος της είχε πάρει τρείς επιταγές που αφορούσαν την συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο.
Έτσι πρωτοδίκως στις 15 Μαρτίου 2004 καταδικάστηκε ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος σε αποζημίωση της κ. Μπαζιάνα με το ποσό των 30.000 Ευρώ.


Στο Εφετείο Πατρών όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Καταδίκασε την κ. Μπαζιάνα για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Λυμπερόπουλου και την υποχρέωσε να του καταβάλει 8.000 Ευρώ.




Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: